Regler

Klintforsån

I Klintforsån får du fiska med fluga och spinn. Endast enkelkrok får användas. All harr och öring skall återutsättas. All typ av mete med mask, agn, powerbait och liknande är förbjuden.

Fiske är förbjudet från och med 1/5 till och med 31/5 (harrens lekperiod) samt från och med 15/9 till och med 14/10 (öringens lekperiod).
Barn Till och med 15 år fiskar gratis men skall ändå lösa ett fiskekort. De får även meta och behålla max en laxartad fisk/dygn.

 

Varuträsket / Klinttjärnen / Östra Lillträsket

I Varuträsket får du fiska med fritt antal spön. Alla typer av beten är tillåtna, även mete. Det finns ingen gräns för hur måna fiskar man får behålla men vi är glada om man släpper tillbaka de största exemplaren då de är viktiga för beståndet. Här finns inga förbudstider. Barn Till och med 15 år fiskar gratis men skall ändå lösa ett fiskekort.

 

Västra Lillträsket

I Västra Lillträsket finns sommartid endast dygnskort. Man får behålla max 3 laxartade fiskar (regnbåge, röding, öring) per fiskekort. Har man tagit tre fiskar får men inte fortsätta fiska. Vill man så får man såklart lösa ytterligare ett kort och fortsätta fisket. Man får fiska med ett spö per person. Alla typer av beten är tillåtna. Fiske från flytring är tillåtet däremot får man inte fiska från egen medhavd båt. Vill man fiske från båt får man hyra någon av våra 4 båtar som finns i sjön. Bensindriven motor får ej användas men elmotor ät tillåtet då det inte stör andra fiskare.

Vid pimpelfiske på isen gäller lite andra regler. Då får man fiska med max 2 spön per person. Man kan lösa dygnskort eller säsongskort som gäller så länge isen ligger kvar den säsongen. Max antal laxfiskar är fortfarande 3/dag.
Barn till och med 15 år får i vuxens sällskap fiska på dennes kort (OBS! Max 3 laxartade fiskar/kort)